Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63618 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
60 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl bylinková |
40 g | Sýr Feta |
150 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vytření formy | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Na ozdobu | |
6 ks | Rajčata Cherry |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 374,8mg |
Draslík | 437,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 446,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Pepř bílý, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Sůl bylinková, Sýr Feta, Tuňák ve vlastní šťávě, Rajčata Cherry, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem. |
2 | Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová. |
3 | Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť. |