Recept

Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63618
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
0,3 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
60 g Pórek
1 kávová lžička Sůl bylinková
40 g Sýr Feta
150 g Tuňák ve vlastní šťávě
3 ks Vejce slepičí
Na vytření formy
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na ozdobu
6 ks Rajčata Cherry
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
3% Sacharidy 10 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 224 mg
64% Bílkoviny 36 g

Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.

2

Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.

3

Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept