Recept

Volská oka zapečená v troubě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63620

Ingredience

4 plátek Farmářská šunka 96% masa
4 polévková lžíce Sýr Čedar
Dušený mangold
0,5 ks Cibulka lahůdková
100 g Mangold
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl bylinková
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
Volská oka
2 špetka Chilli koření mleté
2 špetka Paprika mletá sladká
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
0,5 ks Cibulka lahůdková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
1% Sacharidy 4 g
32% Tuky 24 g
45% Sodík 906 mg
39% Bílkoviny 22 g

Volská oka zapečená v troubě postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Mangold omyjeme, dáme do síta a přelejeme ho vařící vodou. Když voda odkape, z mangoldu odřežeme stonky, pouze listy pokrájíme na proužky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky.

2

V rendlíku na másle zpěníme 1/2 pokrájené cibulky, přidáme pokrájený mangold, nastrouhaný stroužek česneku, sůl, pepř a mangold pod poklicí podusíme 5 minut.

3

Do vyšších malých zapékacích misek vložíme plátky kvalitní šunky tak, aby vytvořily košíček. Do středu šunky vložíme po jedné lžíci podušeného mangoldu, pomocí lžíce ho vtlačíme na dno. Na špenát dáme lžíci nastrouhaného sýru, znovu ho ztlačíme, na sýr rozklepneme čerstvé vajíčko. Takto vytvoříme 4 porce.

4

Vajíčka ochutíme solí, červenou mletou paprikou a mletým chilli. Formičky poklademe na plech a vložíme do středu předehřáté trouby. Volská oka pečeme přibližně 15 minut, bílek by měl být propečený, žloutek polotekutý.

5

Upečená volská oka servírujeme horká, ozdobená zbývající pokrájenou cibulkou. Dobrou chuť.

Poznámka

Příloha: hlávkový salát

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept