Recept

Cheesecake s jahodami a se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63621
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

225 g Créme fraiche
155 g Cukr krupice
400 g Jahody zahradní
55 g Mandle mleté
55 g Máslo čerstvé
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Sýr krémový
5 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
5% Sacharidy 20 g
57% Tuky 43 g
10% Sodík 202 mg
15% Bílkoviny 8 g

Cheesecake s jahodami a se smetanou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Připravíme základ. Do velké mísy dáme 55 gramů krupicového cukru a 55 gramů změklého másla a utřeme je do pěny. Přidáme jedno velké vejce a ještě chvíli třeme.Do pěny zapracujeme mleté mandle. Hotové těsto upravíme do kulaté, otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 10 - 15 minut dozlatova, pak formu vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3

Než začneme připravovat náplň, předehřejeme troubu na 170 °C. Obalíme formu potravinářskou folií, postavíme ji do pekáče naplněného zhruba do poloviny výšky vodou tak, aby voda nemohla natéct do formy, ani přetékat přes okraj pekáče.

4

200 gramů jahod zbavených kalichů rozmixujeme nahladko s 225 ti gramy sbírané smetany,(když ji neseženeme, použijeme crème fraîche ), smetanovým sýrem ( 600 g ), smetanou ke šlehání ( 120 ml ), čtyřmi vejci a 100 gramy krupicového cukru. Vzniklý krém upravíme na upečený základ ve formě a formu ve vodní lázni vložíme na 50 - 60 minut do předehřáté trouby. Že je správný čas pro ukončení pečení poznáme podle toho, že náplň je ztuhlá až na malé místo uprostřed, kde můžeme pozorovat chvění. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou oddělíme náplň od ráfku, aby nepopraskala. Necháme cheesecake zcela vychladnout a pak uložíme minimálně na 3 hodiny do chladničky.

5

Nakonec, před podáváním, přesuneme cheesecake z formy na tác, potřeme ho 250 ti gramy ušlehané šlehačky a dozdobíme rozpůlenými jahodami. Můžeme ihned podávat, nebo dáme ještě chvíli vychladit do chladničky. Po nakrájení získáme 12 porcí výborného dezertu.

Poznámka

Tento cheesecake je díky základu z mandlového těsta bezlepkový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept