Arroz al horno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arroz al horno
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Česnek |
200 ks | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Italský guláš - 43g hov.masa,10g oleje,sůl,10g cibule,15g rajčat.protlaku,sladká mletá paprika,2g hl.mouky, zelená petrželka |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
7 g | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
200 g | Slanina anglická |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 429g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 33g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 833,2mg |
Vitamín B6 | 5,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 219,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hovězí vývar základní, Rajčata, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šafrán, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Italský guláš - 43g hov.masa,10g oleje,sůl,10g cibule,15g rajčat.protlaku,sladká mletá paprika,2g hl.mouky, zelená petrželka, Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Arroz al horno postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Dáme stranou. |
2 | Rajčata oloupeme a 4 rajčata nakrájíme na kousky a jedno nakrájíme na plátky. |
3 | Do výpeku z masa dáme na kousky nakrájená rajčata a rýži a krátce orestujeme. Poté vše přesypeme do zapékací misky. |
4 | Doprostřed zapékací misky s rýží zapíchneme palici česneku, kterou jsme seřízli tak, aby vyčuhovaly všechny stroužky. |
5 | Rajče nakrájené na plátky rozložíme kolem palice česneku. |
6 | Brambory a slaninu také nakrájíme na plátky a uděláme s nimi to, co s rajčetem. |
7 | Vývar smícháme se šafránem a přelijeme jím celou směs. |
8 | Pečeme 30-40 minut na 190 °C. Tekutina by se měla ztratit a rýže změknout. |