Cheesecake "kamenitá cesta" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake "kamenitá cesta"
Cheesecake "kamenitá cesta"
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63633 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
100 g | Bonbony fudge |
100 g | Čokoláda hořká |
320 g | čokoládový smetanový sýr |
100 g | Cukr krupice |
250 g | Mascarpone |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Medové křupinky v čokoládě |
40 g | Minibonbony marshmallow |
80 g | Ořechy Kešu |
300 g | Oreo sušenky |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Třešně kandované |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 77,6mg |
Draslík | 90,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Ořechy Kešu, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bonbony fudge, čokoládový smetanový sýr, Medové křupinky v čokoládě, Minibonbony marshmallow, Oreo sušenky, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake "kamenitá cesta" postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Sušenkovou drť nasypeme do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce do dna a boků kulaté, otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené tukem a vyložené pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky 3 - 4 cm tak, aby do něj šla upravit náplň. |
2 | Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Do velké mísy dáme čokoládový smetanový sýr, mascarpone, krupicový cukr a lžičku vanilkové pasty. Vše důkladně prošleháme dohladka. |
3 | Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme smetanu ke šlehání, postavíme ji na rendlík s mírně vroucí vodou, ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze změklé želatiny a plátky rozpustíme v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili kousky želatiny, která se nerozpustila a vlijeme do krému s čokoládovým smetanovým sýrem. Přidáme kousky bonbonů fudge, důkladně promícháme a takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny ztuhnout, ideálně přes celou noc. |
4 | Když je cheesecake ztuhlý, dáme se do zdobení. Dezert posypeme kešú ořechy v medu, medovými čokoládovými křupinkami ( např. Maltesers ), půlkami kandovaných třešní a bonbony marshmallow. Rozehřejeme tmavou čokoládu v žáruvzdorné misce nad párou a pak jí nakapeme na ořechy a bonbony. Znovu dáme do chladničky dokud čokoláda neztuhne. Po nakrájení získáme 12 porcí velmi sytého dezertu. |