Bylinková omeleta se sýrem a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omeleta se sýrem a těstovinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63637 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
15 g | Sýr Čedar |
30 g | Těstoviny konzumní |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 261,1mg |
Draslík | 614,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omeleta se sýrem a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny (nejlépe vřeténka), slijeme a necháme okapat. |
2 | V misce rozšleháme vejce s bílky, osolíme a opepříme. Vmícháme nastrouhaný sýr a uvařené těstoviny. |
3 | Směs vlijeme na teflonovou pánev a omeletu upečeme bez tuku. |
4 | Omeletu ozdobíme nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou. |