Jednoduchý recept

Rizoto s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63639
Kategorie: Rizota

Ingredience

100 g Brokolice
125 ml Mléko odtučněné
5 g Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
30 g Rýže vařená
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr smetanový tavený 45%
500 ml Voda pitná
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
42% Sodík 837 mg
35% Bílkoviny 20 g

Rizoto s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě téměř doměkka.

2

V kastrolu na oleji orestujeme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přidáme vařenou rýži, osmahneme, podlijeme vývarem z brokolice a dusíme.

3

Na pánvi rozpustíme v mléce tavený sýr, osolíme, opepříme a přidáme vařenou brokolici. Necháme jen prohřát.

4

Houbovou směs přelijeme omáčkou a pokrm můžeme ozdobit snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept