Špalda s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špalda s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63641 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín mletý |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
25 g | Pšenice Špalda |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 789,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Pórek, Pšenice Špalda, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špalda s houbami postup přípravy receptu:
1 | Zrnka špaldy namočíme a druhý den uvaříme doměkka. |
2 | Očištěné čerstvé houby nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na kolečka. |
3 | V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme houby a pórek. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme do změknutí hub. |
4 | Do hotové houbové směsi vmícháme uvařenou špaldu. |
5 | Pokrm při podávání posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Pokrm můžeme ochutit špetkou Vegety.