Jednoduchý recept

Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63644
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Brambory vařené
100 g Brokolice
2 stroužek Česnek
10 g Cibule
200 g Květák
40 ml Mléko odtučněné
1 špetka Muškátový oříšek
3 g Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 529kJ
13% Sacharidy 48 g
15% Tuky 11 g
60% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.

2

V misce rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku a vmícháme nastrouhaný sýr.

3

Okapaný květák s brokolicí rozložíme do zapékací misky, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčata, prolisovaný česnek a podusíme.

5

Zapečený květák podáváme s vařenými bramborami, přelitý rajčatovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept