Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63644 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
100 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Cibule |
200 g | Květák |
40 ml | Mléko odtučněné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
0,5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 978,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 209,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Květák, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mléko odtučněné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě. |
2 | V misce rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku a vmícháme nastrouhaný sýr. |
3 | Okapaný květák s brokolicí rozložíme do zapékací misky, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčata, prolisovaný česnek a podusíme. |
5 | Zapečený květák podáváme s vařenými bramborami, přelitý rajčatovou směsí. |