Recept

Čokoládovo-oříškový cheesecake

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63648
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

150 g Čokoláda hořká
16 ks Ferrero Rocher
100 g Máslo čerstvé
200 g Nutella
150 g Ořechy lískové
230 g Oříškové sušenky s čokoládou
400 g Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr krémový
250 g Sýr Ricotta
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 211kJ
6% Sacharidy 21 g
61% Tuky 46 g
5% Sodík 106 mg
15% Bílkoviny 8 g

Čokoládovo-oříškový cheesecake postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme oříškové sušenky s kousky čokolády, nebo je dáme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy spolu s 50 g nahrubo nakrájených lískových oříšků a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předem vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem.

2

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.Do velké mísy dáme smetanový sýr, ricottu a lískooříškovou pomazánku, dohladka prošleháme.

3

Nalijeme smetanu ke šlehání ( 250 ml )do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou. Zahřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky necháme rozpustit v teplé smetaně. Přidáme tmavou čokoládu nakrájenou na kousky a za stálého míchání čekáme, dokud se čokoláda nerozehřeje. Směs přecedíme do mísy s krémem, odstraníme nerozpuštěné kousky želatiny. Třeme, dokud není směs hladká a nezačne houstnout. Do směsi vmícháme rozčtvrcené bonbony Ferrero Rocher. Hotovou náplň upravíme na sušenkový základ a formu uložíme ideálně přes noc do chladničky, minimálně však na 3 - 4 hodiny.

4

Rozehřejeme tmavou čokoládu ( 50 g ), pokapeme cheesecake a pomocí vidličky vytvoříme tenké linky. Do středu dortu nasypeme nahrubo nakrájené lískové oříšky a pokapeme je zbývající čokoládou.Ušlehanou tuhou šlehačku ( 150 ml ) dáme do cukrářského sáčku s trubičkou a otvorem ve tvaru velké hvězdičky a uděláme 12 velkých šlehačkových hvězdiček u okraje cheesecake. Rozpůlíme 6 bonbonů Ferrero Rocher a na každou šlehačkovou hvězdičku vložíme půlku bonbonu řezem navrch. Před servírováním můžeme ještě vychladit v chladničce. Po rozřezání získáme 12 porcí lahodného dezertu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept