Mexický steak s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický steak s fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
3 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
800 g | Fazole červené sterilované |
400 g | Hovězí svíčková |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika pálivá mletá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 89,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,5mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chilli omáčka, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí svíčková, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický steak s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Červené papriky pečeme 15 minut v troubě, poté je dáme do sáčku, necháme je zapařit a oloupeme je. Nakrájíme je na čtvrtky. |
2 | Limetku nakrájíme na skrojky. |
3 | 2 steaky ze svíčkové potřeme olivovým olejem, lžičkou chilli omáčky a černým pepřem. Necháme je odležet v pokojové teplotě po dobu, kdy budeme chystat fazole. |
4 | Cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na slunečnicovém oleji. Poté vmícháme kmín, pálivou papriku a dvě minuty opékáme. Poté přidáme rajčatový protlak, zbytek chilli omáčky, sůl a slité fazole. Zalijeme polovinou plechovky vody. Povaříme. |
5 | Dvě třetiny směsi rozmixujeme dohladka. Poté vmícháme zbytek. |
6 | Steaky opečeme 2 minuty za každé strany na grilovací pánvi. Necháme je odležet a poté je nakrájíme na plátky. |
7 | Fazole rozdělíme na dva talíře, poklademe steaky a pečenými paprikami. Přidáme skrojky avokáda, které jsme zastříkli limetkovou šťávou, posypali koriandrem a ozdobili zakysanou smetanou. |