Jednoduchý recept

Domácí chlebík plný semínek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63653

Ingredience

2 polévková lžíce Chia semena
3 polévková lžíce Dýňová semínka
2 polévková lžíce Len hnědý Bio
2 polévková lžíce Olej sezamový
250 g Ovesné vločky
2 polévková lžíce Sezam - semena
6 polévková lžíce Slunečnice - semena
1 kávová lžička Sůl mořská
375 ml Voda pitná
Na potření
50 ml Voda pitná
Domácí chlebík plný semínek
125 g Otruby pšeničné

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 885kJ
8% Sacharidy 28 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 200 mg
14% Bílkoviny 8 g

Domácí chlebík plný semínek postup přípravy receptu:

1

Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu).

2

Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout.

3

Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby.

4

Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý.

Poznámka

Chlebík mažeme máslem, pomazánkami, různým pestem apod. Pokud nám chlebík vydrží i další dny, je chutný, když ho mírně ohřejeme v troubě nebo v mikrotroubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept