Brownie cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brownie cheesecake
Brownie cheesecake
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63654 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
275 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr třtinový |
100 g | Máslo čerstvé |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy pekanové |
150 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
4 ks | Vejce slepičí |
160 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 90,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 347,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Ořechy pekanové, Sýr krémový, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brownie cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies. |
2 | Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout. |
3 | Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. |
4 | A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake. |
5 | Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory. |
6 | Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne. |
7 | Před servírováním necháme cheesecake vychladnout. |
Poznámka
Před podáváním můžeme dezert dozdobit kopečkem vanilkové zmrzliny a rozehřátou čokoládou.