Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63654
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

275 g Čokoláda hořká
150 g Cukr krupice
100 g Cukr třtinový
100 g Máslo čerstvé
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy pekanové
150 g Sýr krémový
1 kávová lžička Tresť vanilková
1 kávová lžička Vanilková pasta
4 ks Vejce slepičí
160 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
11% Sacharidy 41 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 80 mg
11% Bílkoviny 6 g

Brownie cheesecake postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.

2

Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.

3

Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.

4

A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.

5

Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.

6

Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.

7

Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.

Poznámka

Před podáváním můžeme dezert dozdobit kopečkem vanilkové zmrzliny a rozehřátou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept