Jednoduchý recept

Bezlepkové křupavé pečivo s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63655
Kategorie: Sušenky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička chia
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
130 g Quinoa černá
0,5 kávová lžička Sůl mořská
60 ml Voda pitná
Na vytření
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
11% Sacharidy 40 g
8% Tuky 6 g
57% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Bezlepkové křupavé pečivo s česnekem postup přípravy receptu:

1

Semínka quinoi namočíme alespoň 8 hodin předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a semínka dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je mixéru, přidáme k nim utřený česnek se solí, vlahou vodu a směs rozmixujeme dohladka.

2

Troubu si předehřejeme na 225°C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem. Poté rozmixovaná semínka dáme do mísy, přidáme chia semínka, kypřící prášek do pečiva a znovu vše dobře rozmícháme. Těsto by mělo být polořidké a hladké. Vylijeme ho na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme na velmi tenkou placku o síle 3-4mm. Plech s těstem vložíme do trouby a pečeme zprudka dozlatova celkem 16-18 minut. Vychladlé pečivo nakrájíme na obdélníčky a podáváme.

Poznámka

Pokud chceme pečivo zapéct se sýrem, posypeme ho sýrem po 15 minutách pečení a vložíme zpět do trouby na 3 minuty. Pečivo se sýrem můžeme po upečení dochutit čerstvými nebo sušenými rajčaty, nakládanými olivami nebo čerstvými bylinkami, pestem - podle vlastní chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept