Cheesecake s mátovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s mátovou kůrou
Cheesecake s mátovou kůrou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63664 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
250 g | Čokoláda bílá |
250 ml | Créme fraiche |
250 g | Mascarpone |
60 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mátová příchuť |
180 g | Ovesné sušenky čokoládové |
5 ks | Peprmintová cukrová hůlka |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 59,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Mascarpone, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mátová příchuť, Ovesné sušenky čokoládové, Peprmintová cukrová hůlka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s mátovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Začneme přípravou sušenkovým základem. Rozmixujeme čokoládové ovesné sušenky ( např. Hobnobs ), nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. |
2 | Příprava náplně. Rozehřejeme 100 g bílé čokolády v žáruvzdorné misce, kterou postavíme na rendlík s vroucí vodou. Pak misku odstavíme a necháme vychladnout, ale čokoláda nesmí ztuhnout. Prošleháme v míse mascarpone a crème fraîche. Vmícháme zchladlou bílou čokoládu a vanilkovou a mátovou příchuť. Čokoláda musí být při přilévání opravdu chladná, jinak začne v náplni hrudkovatět. Hotovou náplň naneseme na sušenkový základ a uhladíme povrch. Alespoň na 3 hodiny necháme v chladničce ztuhnout. |
3 | Příprava mátové kůry. 150 gramů bílé čokolády rozehřejeme v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Odstavíme a do čokolády vmícháme lžičku mátové příchuti. Čokoládu v tenké vrstvě nalijeme na silikonovou podložku nebo na pečicí papír. Rozdrtíme válečkem cukrové hůlky - candy cane v plastovém sáčku a drťí posypeme bílou čokoládu. Necháme v chladničce ztuhnout. |
4 | Až před podáváním vyjmeme cheesecake z formy a dáme ho na tác. Nakrájíme ostrým nožem mátovou kůru na dlouhé kousky a ozdobíme jimi koláč. Po naporcování získáme 12 dílů fantastického dezertu. |
Poznámka
Tento dezert se nádherně vyjímá na vánočním stole. Můžeme ho ještě dozdobit jedlými ozdobami, třeba třpytivými kuličkami.