Recept

Cheesecake s mátovou kůrou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63664
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

250 g Čokoláda bílá
250 ml Créme fraiche
250 g Mascarpone
60 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Mátová příchuť
180 g Ovesné sušenky čokoládové
5 ks Peprmintová cukrová hůlka
1 kávová lžička Tresť vanilková
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 530kJ
6% Sacharidy 23 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 57 mg
7% Bílkoviny 4 g

Cheesecake s mátovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou sušenkovým základem. Rozmixujeme čokoládové ovesné sušenky ( např. Hobnobs ), nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem.

2

Příprava náplně. Rozehřejeme 100 g bílé čokolády v žáruvzdorné misce, kterou postavíme na rendlík s vroucí vodou. Pak misku odstavíme a necháme vychladnout, ale čokoláda nesmí ztuhnout. Prošleháme v míse mascarpone a crème fraîche. Vmícháme zchladlou bílou čokoládu a vanilkovou a mátovou příchuť. Čokoláda musí být při přilévání opravdu chladná, jinak začne v náplni hrudkovatět. Hotovou náplň naneseme na sušenkový základ a uhladíme povrch. Alespoň na 3 hodiny necháme v chladničce ztuhnout.

3

Příprava mátové kůry. 150 gramů bílé čokolády rozehřejeme v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Odstavíme a do čokolády vmícháme lžičku mátové příchuti. Čokoládu v tenké vrstvě nalijeme na silikonovou podložku nebo na pečicí papír. Rozdrtíme válečkem cukrové hůlky - candy cane v plastovém sáčku a drťí posypeme bílou čokoládu. Necháme v chladničce ztuhnout.

4

Až před podáváním vyjmeme cheesecake z formy a dáme ho na tác. Nakrájíme ostrým nožem mátovou kůru na dlouhé kousky a ozdobíme jimi koláč. Po naporcování získáme 12 dílů fantastického dezertu.

Poznámka

Tento dezert se nádherně vyjímá na vánočním stole. Můžeme ho ještě dozdobit jedlými ozdobami, třeba třpytivými kuličkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept