Recept

Cheesecake s čokoládovou tyčinkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63665

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
225 g Créme fraiche
250 g Karamelové sušenky Speculoos
125 g Máslo čerstvé
400 g Salko
250 g Sýr Ricotta
400 g Sýr krémový
4 ks Vejce slepičí
180 g čokoládová tyčinka Daim

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
10% Sacharidy 36 g
51% Tuky 38 g
8% Sodík 152 mg
19% Bílkoviny 11 g

Cheesecake s čokoládovou tyčinkou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C. Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus , nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové otevírací formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.

2

Připravíme náplň. Prošleháme smetanový sýr s ricottou a sbíranou smetanou ( nebo crème fraîche ) ve velké míse. Přidáme kondenzované mléko, vejce a najemno nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a znovu prošleháme nahladko. Přimícháme dvě třetiny nakrájené tyčinky Daim nebo Heath tak, aby se kousky ve hmotě rozmístily rovnoměrně. Takto připravenou náplň naneseme na sušenkový základ.

3

Formu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 10 minut, pak dort posypeme zbytkem kousků tyčinky Daim nebo Heath. Během první fáze pečení se na povrchu náplně utvořila vrstva, která kousky tyčinky udrží. Pečeme dalších 40 - 50 minut, náplň by měla být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Necháme zcela vychladnout, před servítováním by měl být v chladničce alespoň tři hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept