Recept

Šneci se skořicí z celozrnné mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63666
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Kvásek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
35 g Droždí
50 ml Mléko polotučné
Ingredience do těsta
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná celozrnná
4 polévková lžíce Pyré mangové
2 ks Vejce slepičí
Na poprášení těsta, na pomoučení válu
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
Náplň
3 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Pyré mangové
2 polévková lžíce Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 981kJ
11% Sacharidy 40 g
6% Tuky 5 g
6% Sodík 120 mg
13% Bílkoviny 7 g

Šneci se skořicí z celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.

2

Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.

3

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.

4

Podáváme je až vychladnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept