Čokoládovo-zázvorový cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63669 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
150 g | Čokoláda bílá |
380 g | Čokoláda hořká |
600 ml | Créme fraiche |
100 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sirup zázvorový |
300 g | Sušenky zázvorové |
650 g | Sýr krémový |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
6 ks | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 223,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 825,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Sušenky zázvorové, Sýr krémový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup zázvorový, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládovo-zázvorový cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Zázvorové sušenky můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkový základ natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky otevírací dortové formy ( průměr 23 cm ), kterou jsem napřed vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Směs by měla sahat do výšky 3-4 cm, aby se do ní mohla vlít náplň. Formu obalíme potravinářskou folií a postavíme ji do pekáče zhruba do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nevytékala do formy, ani nepřetékala z pekáče. |
3 | Do velké mísy vložíme smetanový sýr, crème fraîche, vejce, cukr, najemno nakrájený zázvor, 200 gramů tmavé rozehřáté a vychlazené čokolády, lžíci zázvorového sirupu ze sklenice s nakládaným zázvorem a 150 gramů nadrobno nakrájené tmavé čokolády. Vše důkladně prošleháme. Na směs prosejeme hladkou mouku, zamícháme a hotovou náplň upravíme na sušenkový základ ve formě. Formu ve vodní lázni vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 - 75 minut, dokud není povrch dortu ztuhlý, kromě malého místa ve středu. Vypneme troubu a cheesecake necháme v troubě zcela vychladnout. Poté ho uložíme do chladničky, ideálně přes noc, minimálně alespoň na 3 hodiny. |
4 | 150 gramů bílé a 30 gramů tmavé čokolády na ozdobení každou zvlášť rozehřejeme ve dvou žáruvzdorných miskách postavených na rendlík s vroucí vodou. Po mírném zchladnutí nalijeme bílou čokoládu v tenké vrstvě na povrch dezertu. Tmavou čokoládou naplníme cukrářský zdobicí sáček s malou kulatou trubičkou a v tenkých linkách ji naneseme na bílou čokoládu. Fantazii se meze nekladou, snažíme se udělat zajímavý vzor. Pokud nemáme cukrářský sáček, můžeme vzor vytvořit lžičkou. Uložíme koláč do chladničky, aby čokoláda před porcováním a podáváním ztuhla. |