Recept

Čokoládovo-zázvorový cheesecake

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63669
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

150 g Čokoláda bílá
380 g Čokoláda hořká
600 ml Créme fraiche
100 g Cukr krupice
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sirup zázvorový
300 g Sušenky zázvorové
650 g Sýr krémový
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
6 ks Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 566kJ
16% Sacharidy 58 g
88% Tuky 66 g
19% Sodík 382 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čokoládovo-zázvorový cheesecake postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Zázvorové sušenky můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkový základ natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky otevírací dortové formy ( průměr 23 cm ), kterou jsem napřed vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Směs by měla sahat do výšky 3-4 cm, aby se do ní mohla vlít náplň. Formu obalíme potravinářskou folií a postavíme ji do pekáče zhruba do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nevytékala do formy, ani nepřetékala z pekáče.

3

Do velké mísy vložíme smetanový sýr, crème fraîche, vejce, cukr, najemno nakrájený zázvor, 200 gramů tmavé rozehřáté a vychlazené čokolády, lžíci zázvorového sirupu ze sklenice s nakládaným zázvorem a 150 gramů nadrobno nakrájené tmavé čokolády. Vše důkladně prošleháme. Na směs prosejeme hladkou mouku, zamícháme a hotovou náplň upravíme na sušenkový základ ve formě. Formu ve vodní lázni vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 - 75 minut, dokud není povrch dortu ztuhlý, kromě malého místa ve středu. Vypneme troubu a cheesecake necháme v troubě zcela vychladnout. Poté ho uložíme do chladničky, ideálně přes noc, minimálně alespoň na 3 hodiny.

4

150 gramů bílé a 30 gramů tmavé čokolády na ozdobení každou zvlášť rozehřejeme ve dvou žáruvzdorných miskách postavených na rendlík s vroucí vodou. Po mírném zchladnutí nalijeme bílou čokoládu v tenké vrstvě na povrch dezertu. Tmavou čokoládou naplníme cukrářský zdobicí sáček s malou kulatou trubičkou a v tenkých linkách ji naneseme na bílou čokoládu. Fantazii se meze nekladou, snažíme se udělat zajímavý vzor. Pokud nemáme cukrářský sáček, můžeme vzor vytvořit lžičkou. Uložíme koláč do chladničky, aby čokoláda před porcováním a podáváním ztuhla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept