Recept

Cheesecake s ibiškem, malinami a granátovým jablkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63670
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

200 g Celozrnné sušenky
50 g čokoládové čočky bílé
180 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Granátové jablko semínka
12 ks Ibiškový květ sušený
150 g Maliny
100 g Máslo čerstvé
100 ml Sirup ibiškový
2 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
300 g Sýr krémový
250 g Sýr Ricotta
150 ml Zakysaná smetana
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
7% Sacharidy 26 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 111 mg
8% Bílkoviny 4 g

Cheesecake s ibiškem, malinami a granátovým jablkem postup přípravy receptu:

1

Začínáme přípravou sušenkového základu. Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předem vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Základ posypeme malinami a bílými čokoládovými čočkami.

2

Vodou přelijeme plátky želatiny a necháme je změknout.

3

Do velké mísy dáme smetanový sýr a ricottu, 100 gramů krupicového cukru a zakysanou smetanu a vše důkladně prošleháme do hladkého krému.

4

Ibiškový sirup a růžový likér nebo sirup nalijeme do žáruvzdorné misky a zahřejeme. Vymačkáme tekutiny ze želatiny a změklé plátky dáme do teplého sirupu, mícháme, dokud se nerozpustí. Přecedíme do mísy s krémem, odstraníme všechny kousky nerozpuštěné želatiny, mícháme dokud není hmota opět hustá a hladká. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ ve formě a cheesecake uložíme na 3 - 4 hodiny do chladničky, aby pořádně ztuhl.

5

Do rendlíku s těžkým dnem dáme 80 gramů krupicového cukru a zahříváme dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Nesmíme ho spálit. Rendlíkem občas potřeseme, ale nemícháme. Když karamel získá zlatohnědou barvu, odstavíme rendlík a necháme zchladnout. Jakmile začne houstnout, nakapeme jím pomocí vidličky ozdobné spirálky a linky na pečicí papír nebo silikonovou podložku. Takto vytvořené ozdoby necháme vychladnout a vložíme je do nádoby se vzduchotěsným uzávěrem, protože na vzduchu by se stal karamel příliš lepkavý. Proto je nejlepší ozdoby začít dělat asi hodinu před tím, než budeme cheesecake podávat. Těsně před podáváním dezert ozdobíme. Okolo okraje můžeme rozmístit ibiškové květy a povrch posypeme karamelovými ozdobami a míšky z granátových jablek.

Poznámka

Ibiškové květy se prodávají ve sklenicích s ibiškovým sirupem. Pokud na své hosty chceme udělat opravdu dojem, podáváme cheesecake se šampaňským a ibiškovým květem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept