Cheesecake s ibiškem, malinami a granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s ibiškem, malinami a granátovým jablkem
Cheesecake s ibiškem, malinami a granátovým jablkem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63670 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
200 g | Celozrnné sušenky |
50 g | čokoládové čočky bílé |
180 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Granátové jablko semínka |
12 ks | Ibiškový květ sušený |
150 g | Maliny |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Sirup ibiškový |
2 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
300 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
150 ml | Zakysaná smetana |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 54,6mg |
Draslík | 95,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 510,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Granátové jablko semínka, Máslo čerstvé, Sirup ibiškový, Sirup Monin - granátové jablko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, čokoládové čočky bílé, Ibiškový květ sušený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s ibiškem, malinami a granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | Začínáme přípravou sušenkového základu. Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předem vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Základ posypeme malinami a bílými čokoládovými čočkami. |
2 | Vodou přelijeme plátky želatiny a necháme je změknout. |
3 | Do velké mísy dáme smetanový sýr a ricottu, 100 gramů krupicového cukru a zakysanou smetanu a vše důkladně prošleháme do hladkého krému. |
4 | Ibiškový sirup a růžový likér nebo sirup nalijeme do žáruvzdorné misky a zahřejeme. Vymačkáme tekutiny ze želatiny a změklé plátky dáme do teplého sirupu, mícháme, dokud se nerozpustí. Přecedíme do mísy s krémem, odstraníme všechny kousky nerozpuštěné želatiny, mícháme dokud není hmota opět hustá a hladká. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ ve formě a cheesecake uložíme na 3 - 4 hodiny do chladničky, aby pořádně ztuhl. |
5 | Do rendlíku s těžkým dnem dáme 80 gramů krupicového cukru a zahříváme dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Nesmíme ho spálit. Rendlíkem občas potřeseme, ale nemícháme. Když karamel získá zlatohnědou barvu, odstavíme rendlík a necháme zchladnout. Jakmile začne houstnout, nakapeme jím pomocí vidličky ozdobné spirálky a linky na pečicí papír nebo silikonovou podložku. Takto vytvořené ozdoby necháme vychladnout a vložíme je do nádoby se vzduchotěsným uzávěrem, protože na vzduchu by se stal karamel příliš lepkavý. Proto je nejlepší ozdoby začít dělat asi hodinu před tím, než budeme cheesecake podávat. Těsně před podáváním dezert ozdobíme. Okolo okraje můžeme rozmístit ibiškové květy a povrch posypeme karamelovými ozdobami a míšky z granátových jablek. |
Poznámka
Ibiškové květy se prodávají ve sklenicích s ibiškovým sirupem. Pokud na své hosty chceme udělat opravdu dojem, podáváme cheesecake se šampaňským a ibiškovým květem.