Recept

Cheesecaky s florentinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63672

Ingredience

100 g Hrozinky
80 g Mandle plátky
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
280 ml Salko
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Sýr Ricotta
250 g Sýr krémový
15 ks Třešně kandované
1 kávová lžička Vanilková pasta
2 ks Vejce slepičí
80 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
7% Sacharidy 27 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 99 mg
13% Bílkoviny 8 g

Cheesecaky s florentinkami postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Začneme přípravou florentinek. Nakrájíme kandované třešně na čtvrtky a spolu s rozinkami a mandlemi je dáme do mísy. Přimícháme prosetou mouku a kondenzované mléko, máslo, vanilkovou pastu a skořici. Na dva velké plechy vytřené tukem a vyložené pečicím papírem rozložíme 24 placiček - florentinek ( průměr by měl přibližne odpovídat průměru prohlubní ve formě ). plechy dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova, asi 8 - 12 minut. Necháme na plechu vychladnout a troubu nevypínáme.

3

Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu a kondenzované mléko a vše prošleháme. Pak postupně po jednom vešleháme vejce.

4

Pečlivě vybereme 12 nejpovedenějších florentinek, které budou tvořit vrchní vrstvu cheesecake. Zbývajících 12 vložíme do prohlubní ve formě ( forma na pečení na 12 malých cheesecake/muffinů, vytřená tukem ). Pokud jsou florentinky příliš velké, rozlámeme je na kousky a natlačíme na dno prohlubní. Na ně pak upravíme náplň. Pravděpodobně nám trochu náplně zbude, protože prohlubně nemusejí být zcela vyplněné. Vložíme do trouby a v předehřáté troubě pečeme 20-25 minut, dokud není povrch ztuhlý až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vystydnout.

5

Když jsou cheesecake vychladlé, uvolníme je nožem s kulatou špičkou od formy a přeložíme je na tác. Každý kousek na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou a na čokoládu přiložíme odloženou "vrchní" florentinku. Ozdobíme tenkými linkami ze zbývající rozehřáté čokolády. Před servírováním necháme dortíky ztuhnout v chladničce.

Poznámka

Na florentinky můžeme použít i další suroviny, například několik lžic pistácií, kousky sušených meruněk, nebo nadrobno nakrájený nakládaný zázvor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept