Cheesecaky s florentinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecaky s florentinkami
Cheesecaky s florentinkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63672 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
80 g | Čokoláda hořká |
100 g | Hrozinky |
80 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 ml | Salko |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
15 ks | Třešně kandované |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 126,4mg |
Vláknina | 937,7mg |
Vitamín A | 419,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Skořice mletá, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mandle plátky, Salko, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecaky s florentinkami postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Začneme přípravou florentinek. Nakrájíme kandované třešně na čtvrtky a spolu s rozinkami a mandlemi je dáme do mísy. Přimícháme prosetou mouku a kondenzované mléko, máslo, vanilkovou pastu a skořici. Na dva velké plechy vytřené tukem a vyložené pečicím papírem rozložíme 24 placiček - florentinek ( průměr by měl přibližne odpovídat průměru prohlubní ve formě ). plechy dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova, asi 8 - 12 minut. Necháme na plechu vychladnout a troubu nevypínáme. |
3 | Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu a kondenzované mléko a vše prošleháme. Pak postupně po jednom vešleháme vejce. |
4 | Pečlivě vybereme 12 nejpovedenějších florentinek, které budou tvořit vrchní vrstvu cheesecake. Zbývajících 12 vložíme do prohlubní ve formě ( forma na pečení na 12 malých cheesecake/muffinů, vytřená tukem ). Pokud jsou florentinky příliš velké, rozlámeme je na kousky a natlačíme na dno prohlubní. Na ně pak upravíme náplň. Pravděpodobně nám trochu náplně zbude, protože prohlubně nemusejí být zcela vyplněné. Vložíme do trouby a v předehřáté troubě pečeme 20-25 minut, dokud není povrch ztuhlý až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vystydnout. |
5 | Když jsou cheesecake vychladlé, uvolníme je nožem s kulatou špičkou od formy a přeložíme je na tác. Každý kousek na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou a na čokoládu přiložíme odloženou "vrchní" florentinku. Ozdobíme tenkými linkami ze zbývající rozehřáté čokolády. Před servírováním necháme dortíky ztuhnout v chladničce. |
Poznámka
Na florentinky můžeme použít i další suroviny, například několik lžic pistácií, kousky sušených meruněk, nebo nadrobno nakrájený nakládaný zázvor.