Jogurtový koláč s lesním ovocem a drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový koláč s lesním ovocem a drobenkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63674 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Lesní ovoce | |
---|---|
200 g | Borůvky |
100 g | Jahody lesní |
Těsto | |
120 g | Cukr třtinový |
300 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
2 špetka | Kypřící prášek do pečiva |
200 g | Mouka celozrnná špaldová |
6 polévková lžíce | Smetana zakysaná 11% |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Jogurtový koláč s lesním ovocem a drobenkou | |
0,5 polévková lžíce | Máslo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 85,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr třtinový, Jogurt bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní, Kokos - mletý (Kopra), Mouka celozrnná špaldová, Smetana zakysaná 11%, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový koláč s lesním ovocem a drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Lesní ovoce - borůvky a jahody promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. |
2 | Pak si připravíme drobenku: v míse nejdříve promícháme hrubou celozrnnou mouku s třinovým cukrem a máslem. Poté pomocí prstů směs promneme tak, že se vše spojí na jemnou drobenku. Koláčovou formu si vytřeme máslem (1/2 lžíce) a vysypeme hladkou celozrnnou moukou. Troubu si předehřejeme na 175°C. |
3 | Do mísy prosejeme hladkou celozrnnou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme k ní bílý jogurt, zakysanou smetanu, jemný třtinový cukr, strouhaný kokos a vejce. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a všechna zrníčka seškrábneme do mouky. Směs na těsto důkladně promícháme a nalijeme do připravené koláčové formy. Povrch těsta posypeme lesním ovocem, posypeme ho drobenkou a dáme do středu trouby péct. Koláč pečeme dozlatova přibližně 35 minut . Upečený koláč poznáme podle toho, že má okraje mírně zlatohnědé, a když do těsta píchneme špejlí, zůstane čistá. |
4 | Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a servírujeme. |