Recept

Cheesecaky crème brûlée

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63676

Ingredience

70 g Cukr krupice
120 g Karamelové sušenky Speculoos
250 g Mascarpone
60 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Vanilková pasta
2 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
6% Sacharidy 21 g
34% Tuky 25 g
0% Sodík 9 mg
5% Bílkoviny 3 g

Cheesecaky crème brûlée postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus )nebo je vložíme do plastovému sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Osm cukrářských kroužků o průměru 6 cm postavíme na pečicí plech a sušenkový základ do nich rozdělíme. Přitlačíme zadní stranou lžíce.

2

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

3

Do velké mísy dáme mascarpone a cukr ( 60 g ), ušleháme do pěny. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou vlijeme smetanu ke šlehání s vanilkovou pastou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky dáme za stálého míchání rozpustit do teplé ochucené smetany. Smetanu se želatinou přecedíme do krému s mascarpone, odstraníme kousky nerozpuštěné želatiny, prošleháme. Hotovou náplň rozdělíme na sušenkový základ v cukrářských kroužcích. Kroužky necháme ztuhnout v chladničce minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.

4

Uvolníme dortíky z cukrářských kroužků a vyjmeme. Na 20 minut je uložíme do mrazničky, aby se zpevnily. Poté posypeme každý cheesecake tenkou vrstvou krupicového cukru a mírně ho zahříváme flambovací pistolí dokud nezkaramelizuje. Musíme pracovat opatrně, aby se cheesecake nepřehřály a náplň se neroztekla. Dortíky by při podávání měly mít pokojovou teplotu.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept