Recept

Cheesecake s kardamonem a růžemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63677
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

160 g Cukr krupice
25 ks Kardamom
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mascarpone
60 g Máslo čerstvé
300 g Mléko odpařené
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Pistácie
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
80 ml Růžová voda
160 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 686kJ
22% Sacharidy 80 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 71 mg
34% Bílkoviny 19 g

Cheesecake s kardamonem a růžemi postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Najemno rozmixujeme vyloupané pistácie ( 115 g ). Do velké mísy dáme změklé máslo a krupicový cukr, utřeme do pěny. Přidáme vejce a znovu třeme. Vsypeme prosetou mouku s kypřicím práškem, rozmixované pistácie a důkladně promícháme. Upravíme hotové těsto do otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Formu předtím vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut do zlatohněda. Těsto by mělo zůstat pružné a po zmáčknutí ve středu dortu by se povrch měl vrátit do původního tvaru. Korpus necháme ve formě vychladnout.

3

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Do velké mísy vložíme mascarpone, ricottu a 100 gramů krupicového cukru, nahladko prošleháme. Rozdrtíme tobolky ( 25 tobolek ) kardamomu, zbavíme slupek a černá semena roztlučeme v hmoždíři do jemného prášku. Odpařené mléko a smetanu ke šlehání nalijeme do rendlíku, přidáme kardamomový prášek a růžovou vodu, vaříme na mírném ohni, dokud se asi třetina tekutiny neodpaří. Odstavíme a necháme zchladnout. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a plátky přidáme do rendlíku. Promícháváme, dokud se želatina nerozpustí, pak tekutinu přecedíme ( abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny ) a vešleháme do krému s ricottou, můžeme přidat několik kapek růžového potravinářského barviva. Náplň nalijeme na dortový korpus ve formě a necháme ho tuhnout v chladničce alespoň 3 hodiny, ideálně však přes noc.

4

Nakonec cheesecake ozdobíme krystalizovanými okvětními lístky růží, pokrájenými pistáciemi a jedlým lesklým prachem.

Poznámka

Luxusní dezert pro slavnostní příležitosti. Přípravu krystalizovaných růžových lístků popisuji v receptu: Cheesecake s krystalizovanými květy

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept