Recept

Cheesecake s krystalizovanými květy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63678
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

80 g Celozrnné sušenky
85 g Cukr krupice
2 kávová lžička Jedlá levandule
6 ks Jedlé květy
250 g Mascarpone
40 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
4% Sacharidy 16 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 23 mg
6% Bílkoviny 4 g

Cheesecake s krystalizovanými květy postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou krystalizovaných květů. Ušleháme jeden bílek do pěny. Vždy pracujeme jen s jedním květem. Používáme jedlé květy neošetřené pesticidy a bez stonků. Štětečkem naneseme ušlehaný bílek na přední i zadní stranu květu. Položíme květ na talířek a zlehka posypeme ho krupicovým cukrem. Cukr, který se neuchytí na květu, zůstane na talířku. Cukr sypeme opakovaně, aby se uchytil na všech plochách pokrytých bílkem. Stejně postupujeme u všech květů. Hotové, cukrem obalené odkládáme na silikonovou podložku nebo na pečicí papír a přes noc je necháme zaschnout. Po zaschnutí květy uchováváme ve vzduchotěsně uzavřené nádobě.

2

Příprava sušenkové náplně. Celozrnné sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smísíme s rozehřátým máslem. Tuto směs rozdělíme do šesti skleněných pohárů na dezerty a zadní stranou lžíce přitlačíme.

3

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

4

Ušleháme ve velké míse mascarpone s 60 ti gramy krupicového cukru.

5

Do misky ze žáruvzdorného materiálu vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme ji na rendlík s mírně vroucí vodou. Přidáme dvě lžičky jedlé levandule a zhruba 5 minut zahříváme, aby smetana získala vůni a příchuť levandule. Smetanu přecedíme a odstraníme kousky levandulových květů. Do mírně teplé, ochucené smetany vložíme plátky změklé želatiny, ze které jsme vymačkali tekutinu a mícháme, dokud se želatina nerozpustí, znovu přecedíme, abychom odstranili nerozpuštěné kousky želatiny. Přecezenou levandulovou smetanu s a želatinou vešleháme do sladkého mascarpone. Hotový krém rozdělíme na sušenkový základ v pohárech. Naplněné poháry uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky. Konečné ozdobení krystalizovanými květy provedeme těsně před podáváním.

Poznámka

Při přípravě jedlých květů se osvědčily květy fialek, petrklíčů nebo růžové okvětní lístky. Levanduli můžeme nahradit třeba třemi lžícemi fialkového likéru, nebo třemi lžícemi růžového sirupu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept