Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63685

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
5 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Med včelí
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,117 kcal
Kilojoule 4 672kJ
37% Sacharidy 132 g
76% Tuky 57 g
14% Sodík 280 mg
36% Bílkoviny 20 g

Skořicovky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.

3

V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.

4

V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept