Skořicovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicovky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63685 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
200 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 177,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 141,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Med včelí, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicovky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek. |
3 | V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout. |
4 | V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |