Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63686
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

400 g Čokoláda hořká
170 ml Créme fraiche
55 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
24 ks Cukrové květy
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
170 g Mascarpone
55 g Máslo čerstvé
55 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Vanilková pasta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 745kJ
22% Sacharidy 79 g
81% Tuky 61 g
2% Sodík 44 mg
17% Bílkoviny 10 g

Cheesecakové bonbony postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Začneme přípravou základu. Utřeme ve velké míse máslo s krupicovým cukrem do pěny, vmícháme vejce a znovu třeme. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a polovinou množství nastrouhané kůry z jednoho pomeranče. Ještě chvíli třeme. Do formy na pečení minibrownies s 24 prohlubněmi, kterou jsme vytřeli tukem, dáme lžičku těsta ( můžeme použít i cukrářský sáček ). Nedáváme příliš mnoho těsta, v prohlubních musí zůstat místo pro náplň. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut. Těsto musí zůstat na dotek pružné, po zmáčknutí se musí vrátit do původního tvaru.

3

Příprava sirupu na pokapání. Do rendlíku vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a lžíci moučkového cukru, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Trochou sirupu pokapeme základ ve formě. Necháme vychladnout a upečené těsto stlačíme, abychom připravili v prohlubních místo pro náplň.

4

A pustíme se do náplně. V míse dohladka prošleháme mascarpone, crème fraîche, lžíci moučkového cukru, vanilkovou pastu a druhou polovinu pomerančové kůry. Po důkladném prošlehání náplň naneseme na základ v prohlubních tak, aby dosahovala až po jejich okraj, povrch uhladíme. Formu dáme asi na 30 minut do mrazničky a necháme dezerty ztuhnout.

5

Do misky ze žáruvzdorného materiálu dáme 400 gramů tmavé ochucené čokolády ( záleží na nás, jakou příchuť zvolíme, v naší verzi receptu třeba čokoládu s pomerančovou příchutí ), misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Ztuhlé cheesecake jeden po druhém namáčíme v rozehřáté čokoládě. Pokládáme je na mřížku postavenou na alobal, na který odkapává nadbytečná čokoláda. Ještě před tím, než čokoláda ztuhne, zatlačíme do ní cukrové květy - na každý bonbon jeden květ. Na studených bonbonech, vyjmutých z mrazničky, bude čokoláda rychle tuhnout, proto si s přichycením květů pospíšíme, nebo k přilepení použijeme ještě trochu rozehřáté čokolády. Jednotlivě vložíme bonbony do papírových košíčků a uložíme je do chladničky. Bonbony podáváme vychlazené, ale ne zmražené.

Poznámka

Tyto bonbony jsou ochucené vanilkou a pomerančem, chuti však můžeme obměňovat. Bonbony můžeme nabízet jako drobný dezert k zakousnutí po jídle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept