Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63687

Ingredience

0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
230 g Pšeničná mouka hrubá
1 špetka Sůl
100 g Tuk ztužený
5 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
Na krém
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Tuk ztužený
500 g Tvaroh tučný
Na potření
100 g Poleva čokoládová bílá
200 g Povidla švestková

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,210 kcal
Kilojoule 5 061kJ
17% Sacharidy 62 g
129% Tuky 97 g
10% Sodík 192 mg
50% Bílkoviny 28 g

Povidloně postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Vodu svaříme s tukem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce a kypřicí prášek.

3

Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!

4

Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Ušleháme tvaroh se smetanou, vanilkou, cukrem a rozpuštěným máslem a ztuženým tukem.

5

Placku potřeme rozšlehanými povidly, na ně natřeme krém a přikryjeme druhou plackou. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept