Povidloně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidloně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63687 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
230 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk ztužený |
5 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Na krém | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Tuk ztužený |
500 g | Tvaroh tučný |
Na potření | |
100 g | Poleva čokoládová bílá |
200 g | Povidla švestková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 432,9mg |
Draslík | 210,0mg |
Vláknina | 11,0mg |
Vitamín A | 353,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 391,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk ztužený, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný, Poleva čokoládová bílá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidloně postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C. |
2 | Vodu svaříme s tukem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce a kypřicí prášek. |
3 | Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme! |
4 | Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Ušleháme tvaroh se smetanou, vanilkou, cukrem a rozpuštěným máslem a ztuženým tukem. |
5 | Placku potřeme rozšlehanými povidly, na ně natřeme krém a přikryjeme druhou plackou. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou. |