Jednoduchý recept

Malinový cheesecake ve sklenici

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63688

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
1 ks Malinová roláda
65 g Malinové želé
200 g Maliny
250 g Mascarpone
1 kávová lžička Vanilková pasta
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 44 mg
6% Bílkoviny 4 g

Malinový cheesecake ve sklenici postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme roládu s malinovým džemem na tenké plátky a každý plátek ještě překrojíme na půlku. Půlky upravíme po obvodu šesti malých sklenic s víčkem a jednu půlku položíme na dno. Posypeme malinami a nakapeme likér Amaretto ( nebo mandlovým likérem ).

2

Malinové želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme je do sklenic. Sklenice dáme do chladničky a necháme ztuhnout.

3

Připravíme vrchní vrstvu cheesecake. V míse důkladně prošleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Šleháme dohladka. Na směs pak prosejeme moučkový cukr, lžičku vanilkové pasty a promícháme. Po ochutnání můžeme ještě trochu dosladit moučkovým cukrem.

4

Krémem naplníme cukrářský sáček s velkou kulatou trubičkou a v kopečcích ho naneseme do sklenic tak, abychom želé zcela zakryli. Krém můžeme posypat barevnými cukrovými kuličkami.

Poznámka

Cheesecake v uzavíratelných skleničkách se výborně hodí třeba na piknik.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept