Sýrové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové bochánky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6369 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
65 g | Máslo čerstvé |
240 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 454,6mg |
Draslík | 885,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, nakrájené máslo a rukama propracujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, zakysanou smetanu a vypracujeme těsto. |
2 | Vyválíme silnější plát a formičkou vykrájíme kolečka. Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme smetanou a upečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut, dozlatova. |
Poznámka
Máslo můžeme nahradit rostlinným tukem.