Klementinkový cheesecake s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klementinkový cheesecake s ricottou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63690 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
Na klementinky | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
5 ks | Klementinka |
250 ml | Voda pitná |
Náplň | |
200 g | Cukr krupice |
2 ks | Klementinka |
110 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Drobenka | |
70 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 115,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 272,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Klementinka, Klementinka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Klementinkový cheesecake s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup. |
2 | Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu. |
3 | Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí. |
4 | Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů. |
5 | A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou. |
6 | Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět. |
Poznámka
Občas stačí použít klasickou formu ze které dort vyklepneme, tady ale určitě volte tu otevírací.
Výborný - doporučuji