Kroupovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupovka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63691 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
70 g | Ječné kroupy |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 241,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 179,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupovka postup přípravy receptu:
1 | Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka. |
2 | Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto. |
3 | V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu. |