Mraky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mraky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63692 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Na krém | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
2 l | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
Na polevu | |
2 ks | Ledové kaštany |
100 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 358,7mg |
Draslík | 78,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Rum, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ledové kaštany mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mraky postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C. |
2 | Vodu svaříme s máslem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce. |
3 | Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme! |
4 | Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Mléko svaříme se zašlehanou moukou. Po vychlazení přimícháme cukry utřené se změklým máslem a rumem. Přimícháváme po částech. Placku potřeme krémem, přikryjeme druhou plackou a polijeme polevou (nejlépe ledové kaštany), kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem. |