Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mraky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63692

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
Na krém
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 l Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
Na polevu
2 ks Ledové kaštany
100 g Tuk ztužený

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,226 kcal
Kilojoule 5 131kJ
21% Sacharidy 77 g
122% Tuky 91 g
7% Sodík 149 mg
44% Bílkoviny 25 g

Mraky postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Vodu svaříme s máslem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce.

3

Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!

4

Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Mléko svaříme se zašlehanou moukou. Po vychlazení přimícháme cukry utřené se změklým máslem a rumem. Přimícháváme po částech. Placku potřeme krémem, přikryjeme druhou plackou a polijeme polevou (nejlépe ledové kaštany), kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept