Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63694

Ingredience

80 g Celozrnné sušenky
25 g Cukr krupice
25 g Cukr muscovado
250 g Mascarpone
95 g Máslo čerstvé
100 g Popcorn
200 g Salko
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr krémový
1 kávová lžička Vanilková pasta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
5% Sacharidy 19 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 86 mg
10% Bílkoviny 6 g

Cheesecake s popcornem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Celozrnné sušenky a 50 gramů popcornu ( ideální je popcorn s tofé polevou )rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Drobečky vsypeme do mísy a smícháme je se 70 ti gramy rozehřátého másla. Formu na pečení 12 ti malých cheesecake ( muffinů )o průměru 5 cm vytřeme máslem a do každé prohlubně ve formě dáme lžíci směsi, kterou pevně přitlačíme. Zbytek směsi odložíme na posypání.

3

Do velké mísy dáme mascarpone a smetanový sýr, prošleháme. Přidáme vejce, kondenzované mléko, vanilkovou pastu nebo příchuť a znovu dohladka prošleháme. Náplň rozdělíme do 12 ti prohlubní formy tak, aby byly téměř plné. ( Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň, záleží na velikosti formy ). Každý dortík posypeme trochou odložené sušenkové směsi s popcornem a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut tak, aby ztuhly kromě malého místa uprostřed. Necháme je vychladnout, vyklopíme z formy a na několik hodin je uložíme do chladničky.

4

Příprava sladké omáčky. 25 gramů krupicového, 25 gramů cukru muscovado a 25 gramů másla dáme do rendlíku a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu ke šlehání a ohříváme dál, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.

5

Dortíky dáme do košíčků na muffiny, nebo volně na tác. Každý cheesecake polijeme trochou sladké omáčky a posypeme popcornem. Omáčku, která nám zbyla, nabízíme ve džbánku na přelití.

Poznámka

Pokud použijeme doma připravený popcorn, pečlivě z něj odstraníme nerozpuklá zrna, protože kousnutí do nich není nic příjemného.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept