Valentinské cheesecakes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valentinské cheesecakes
Valentinské cheesecakes
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63696 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
200 ml | Créme fraiche |
170 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
8 polévková lžíce | Kompot třešňový |
250 g | Mascarpone |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 72,7mg |
Vláknina | 800,0mg |
Vitamín A | 41,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot třešňový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Valentinské cheesecakes postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 140 °C. |
2 | Ze tří bílků ušleháme ve větší míse pevný sníh - musí tvořit pevné špičky. Za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, dokud není hmota lesklá. Přidáme několik kapek gelového růžového potravinářského barviva, ale nerozšleháme ho úplně, přestaneme šlehat, když se nám ve sněhu udělají růžové víry. |
3 | Takto připraveným sněhem naplníme cukrářský zdobicí sáček s velkou kulatou trubičkou a na připravený plech pokrytý pečicím papírem nastříkáme 12 srdíček o průměru asi 7 cm. Srdíčka by neměla být o moc větší než prohlubně v silikonové formě. Plech vložíme do předehřáté formy a srdíčka pečeme 60 - 75 minut. Srdíčka by měla být křupavá a vysušená. Necháme je vychladnout. |
4 | Příprava náplně. V míse prošleháme mascarpone s crème fraîche. Do vzniklé směsi zapracujeme 100 gramů vypeckovaných kompotovaných třešní a moučkový cukr. Směs rozdělíme do silikonové formy se šesti srdíčky o průměru asi 6 cm. Naplněnou formu uložíme do mrazničky. |
5 | Vyjmeme zmrazená srdce z formy a necháme je mírně rozmrazit. Vezmeme 6 upečených srdíček a naneseme na ně po lžičce třešní, na třešně položíme zmrazené srdíčko,dle vlastní fantazie ozdobíme a přiklopíme pečeným srdíčkem. |