Americký dýňový cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americký dýňový cheesecake
Americký dýňový cheesecake
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63700 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
200 g | Celozrnné sušenky |
225 ml | Créme fraiche |
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
425 g | Dýňové pyré |
100 g | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Skořice mletá |
160 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Sýr smetanový 65% |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Koření na jablečný koláč |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 156,5mg |
Draslík | 27,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 95,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Dýňové pyré, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, Vanilková pasta, Koření na jablečný koláč nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Americký dýňový cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Celozrnné sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme vnější stranu formy potravinářskou folií, postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nenatekla do formy, ani nevytékala z pekáče. |
3 | Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche ( nebo sbíranou smetanu ), smetanu ke šlehání, cukr, vejce, dýňové pyré, dvě lžičky skořice, vanilkovou pastu a směs koření na jablečný koláč. Vše důkladně prošleháme. Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ ve formě a pekáč s formou vložíme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi 45 - 60 minut, dokud povrch neztuhne kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a necháme v ní cheesecake pomalu vychladnout. Poté ho dáme minimálně na 3 hodiny do chladničky. Nakonec, těsně před podáváním, koláč poprášíme skořicovým cukrem. |
Poznámka
Pokud si chceme připravit dýňové pyré sami, dýni oloupeme, zabalíme do alobalu s trochou vody a javorového sirupu a upečeme ji ve středně vyhřáté troubě doměkka. Pak ji rozmixujeme nahladko. Tento dezert můžeme podávat třeba s čerstvým bobulovým ovocem a se šlehačkou.