Recept

Americký dýňový cheesecake

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63700
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

200 g Celozrnné sušenky
225 ml Créme fraiche
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
425 g Dýňové pyré
100 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Skořice mletá
160 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Sýr smetanový 65%
1 kávová lžička Vanilková pasta
4 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Koření na jablečný koláč

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
4% Sacharidy 14 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 29 mg
17% Bílkoviny 10 g

Americký dýňový cheesecake postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Celozrnné sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme vnější stranu formy potravinářskou folií, postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nenatekla do formy, ani nevytékala z pekáče.

3

Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche ( nebo sbíranou smetanu ), smetanu ke šlehání, cukr, vejce, dýňové pyré, dvě lžičky skořice, vanilkovou pastu a směs koření na jablečný koláč. Vše důkladně prošleháme. Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ ve formě a pekáč s formou vložíme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi 45 - 60 minut, dokud povrch neztuhne kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a necháme v ní cheesecake pomalu vychladnout. Poté ho dáme minimálně na 3 hodiny do chladničky. Nakonec, těsně před podáváním, koláč poprášíme skořicovým cukrem.

Poznámka

Pokud si chceme připravit dýňové pyré sami, dýni oloupeme, zabalíme do alobalu s trochou vody a javorového sirupu a upečeme ji ve středně vyhřáté troubě doměkka. Pak ji rozmixujeme nahladko. Tento dezert můžeme podávat třeba s čerstvým bobulovým ovocem a se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept