Recept

Koláč s tuňákem a avokádem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63701

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Kypřící prášek do pečiva
50 ml Minerální voda perlivá
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
150 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 ks Vejce slepičí
Pyré
1 ks Avokádo
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Na ozdobu
1 špetka Chilli koření mleté
4 ks Rajčata Cherry
15 g Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 811kJ
5% Sacharidy 18 g
36% Tuky 27 g
49% Sodík 974 mg
59% Bílkoviny 33 g

Koláč s tuňákem a avokádem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru přibližně 20cm vytřeme olejem a vysypeme moukou.

2

Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho rozmačkáme. Do mísy si dáme mouku, přimícháme do ní sůl, pepř, kmín, prášek do pečiva, vodu a vejce. Vše zamícháme, pak přidáme rozmačkaného tuňáka a těsto důkladně propracujeme. Poté těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 16-20 minut.

3

Mezitím si omyjeme a osušíme zralé avokádo, z rozpůleného odstraníme pecku, pak dužinu vyškrabeme do mísy. Přidáme utřený stroužek česneku se solí, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pepř a směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Omytá čerstvá cherry rajčata a jedno sušené rajče (konzervované v oleji) pokrájíme: cherry rajčata na poloviny, sušené rajče na proužky.

4

V teflonové pánvi nasucho usmažíme volské oko. Žloutek mírně osolíme a posypeme mletým chilli.

5

Upečený koláč s tuňákem dáme na velký mělký talíř, potřeme ho avokádovým pyré, do středu položíme usmažené volské oko, ozdobíme ho pokrájenými rajčaty, pak ho nakrájíme na trojúhelníky a hned teplý servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept