Koláč s tuňákem a avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s tuňákem a avokádem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63701 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na vytření a vysypání formy | |
---|---|
2 špetka | Kmín drcený |
2 špetka | Kypřící prášek do pečiva |
50 ml | Minerální voda perlivá |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl mořská |
150 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 ks | Vejce slepičí |
Pyré | |
1 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
2 špetka | Sůl |
Na ozdobu | |
1 špetka | Chilli koření mleté |
4 ks | Rajčata Cherry |
15 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 881,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 698,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Minerální voda perlivá, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Vejce slepičí, Avokádo, Česnek, Pepř bílý, Sůl, Chilli koření mleté, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná, Sůl mořská, Tuňák ve vlastní šťávě, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s tuňákem a avokádem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru přibližně 20cm vytřeme olejem a vysypeme moukou. |
2 | Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho rozmačkáme. Do mísy si dáme mouku, přimícháme do ní sůl, pepř, kmín, prášek do pečiva, vodu a vejce. Vše zamícháme, pak přidáme rozmačkaného tuňáka a těsto důkladně propracujeme. Poté těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 16-20 minut. |
3 | Mezitím si omyjeme a osušíme zralé avokádo, z rozpůleného odstraníme pecku, pak dužinu vyškrabeme do mísy. Přidáme utřený stroužek česneku se solí, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pepř a směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Omytá čerstvá cherry rajčata a jedno sušené rajče (konzervované v oleji) pokrájíme: cherry rajčata na poloviny, sušené rajče na proužky. |
4 | V teflonové pánvi nasucho usmažíme volské oko. Žloutek mírně osolíme a posypeme mletým chilli. |
5 | Upečený koláč s tuňákem dáme na velký mělký talíř, potřeme ho avokádovým pyré, do středu položíme usmažené volské oko, ozdobíme ho pokrájenými rajčaty, pak ho nakrájíme na trojúhelníky a hned teplý servírujeme. |