Jednoduchý recept

Pikantní tuňákový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63707
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Baby kukuřice
1 ks Cibulka lahůdková
60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
0,5 ks Okurka salátová
2 ks Rajčata
100 g Salát kadeřavý
50 g Sýr balkánský
150 g Tuňák v oleji
Zálivka
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
100 ml Jogurt bílý
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 676 mg
57% Bílkoviny 32 g

Pikantní tuňákový salát postup přípravy receptu:

1

Z omytých salátových listů setřepeme vodu, pak salát potrháme do mísy. Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a maso přidáme k salátu. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme v sítu odkapat. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, omytá, na kostky pokrájená rajčata, očičtěnou lahůdkovou cibulku, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a na kostky pokrájenou salátovou okurku. Zeleninu zlehka promícháme.

2

V hrnku smícháme jogurt se solí, pepřem, utřeným stroužkem česneku, hořčicí a nadrobno pokrájeným čerstvým koprem. Jogurtovou zálivku nalijeme na zeleninu, promícháme a salát hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept