Recept

Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63708

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
100 g Karotka baby
1 špetka Kurkuma
350 g Kuřecí maso pečené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Pohanka
1 ks Pórek
0,3 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl bylinková
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 799kJ
18% Sacharidy 66 g
30% Tuky 22 g
15% Sodík 309 mg
95% Bílkoviny 54 g

Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem postup přípravy receptu:

1

Dobře promytou pohanku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a vaříme ji 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila. Poté ji scedíme přes síto a odkapanou pohanku dáme do mísy.

2

Omytý a oloupaný zázvor jemně nastrouháme do mísy. Očištěnou jarní cibuli, malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi na rozehřátém másle cibuli s pórkem podusíme, přidáme na kolečka očištěnou baby karotku a společně ji s cibulí a pórkem krátce osmažíme. Pak všechnu zeleninu přidáme s odkapanou pohankou k zázvoru. Sálát promícháme a podle chuti ho dosolíme a dochutíme špetkou kurkumy. Mírně teplý salát dáme na talíře, přidáme k němu teplé pečené kuřecí maso a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept