Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63708 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Karotka baby |
350 g | Kuřecí maso pečené |
1 špetka | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Pohanka |
1 ks | Pórek |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl bylinková |
200 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 143,3mg |
Draslík | 713,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Karotka baby, Kurkuma, Pohanka, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí maso pečené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Dobře promytou pohanku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a vaříme ji 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila. Poté ji scedíme přes síto a odkapanou pohanku dáme do mísy. |
2 | Omytý a oloupaný zázvor jemně nastrouháme do mísy. Očištěnou jarní cibuli, malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi na rozehřátém másle cibuli s pórkem podusíme, přidáme na kolečka očištěnou baby karotku a společně ji s cibulí a pórkem krátce osmažíme. Pak všechnu zeleninu přidáme s odkapanou pohankou k zázvoru. Sálát promícháme a podle chuti ho dosolíme a dochutíme špetkou kurkumy. Mírně teplý salát dáme na talíře, přidáme k němu teplé pečené kuřecí maso a podáváme. |