Chlebové placky s tuňákovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové placky s tuňákovou pomazánkou
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63709 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Tuňáková směs | |
---|---|
2 ks | Cibule |
90 g | Mozzarella |
2 ks | okurky sterilizované |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
300 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Chlebové placky – italské focaccias | |
1 špetka | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín římský |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
200 ml | Voda pitná |
Chlebové placky s tuňákovou pomazánkou | |
80 g | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 180,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 159,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mozzarella, Cukr krupice, Droždí, Kmín římský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská, Tuňák ve vlastní šťávě, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny okurky sterilizované, Salát ledový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové placky s tuňákovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Upečeme si chlebové placky: hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičky soli. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme čerstvé droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme vše vlažnou vodou. Když kvasnice vzejdou, postupně k nim přimícháme mouku a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě přibližně 30 minut. |
2 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4–6 dílů. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme je solí, kmínem, pokapeme olivovým olejem a prsty přísady vtlačíme do těsta. |
3 | Dáme je na plech a pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 12–16 minut dozlatova. |
4 | Pak si připravíme tuňákovou pomazánku na placky. Tuňáka ve vlastní šťávě scedíme a kousky masa dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhanou sladkokyselou Znojemskou okurku, drobně pokrájenou cibuli, nastrouhanou Mozzarellu a podle chuti sůl a pepř. Vidličkou tuňáka roztlačíme a směs promícháme. |
5 | Na poloviny chlebových placek dáme tuňákovou směs, položíme na ni omyté salátové listy, placky přehneme a podáváme. |