Rychlý tuňákový salát s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý tuňákový salát s červeným zelím
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63710 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibulka lahůdková |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Smetana zakysaná 12% |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
200 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
180 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 222,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 12%, Sýr Feta, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý tuňákový salát s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Konzervovaného tuňáka ve vlasní šťávě scedíme, maso dáme do mísy. Přidáme k němu na kolečka pokrájenou lahůdkovou cibulku, nastrouhané červené čerstvé zelí a na kostičky pokrájený přírodní sýr. Přidáme zakysanou smetanu, podle chuti sůl a pepř. Salát dobře promícháme a hned ho servírujeme. |